&q

uot;Zachte_dravik_bromus_hordeaceus_0001"Zachte Dravik is een grassoort die in geheel Nederland en België voorkomt. Het is een eenjarige plant die wel wat weg heeft van haver. De Zachte Dravik bereikt een maximale hoogte van wel 100 cm waardoor de plant niet erg gelieft is bij de boeren. Zeker in Tarwe velden breid de Zachte Dravik zich snel uit waardoor het een geduchte concurrent is. Zachte Dravik vermeerderd zich middels zaad. De plant bloeit in grijsachtige pluimen van medio mei tot juni. De zaden van de Zachte Dravik kiemen in de herfst. 

Standplaats:
Zachte Dravik doet het het beste op een zonnige open standplaats. De plant neemt genoegen met vrijwel iedere grondsoort. Droge of natte grondsoorten het is voor de Zachte Dravik allemaal geen probleem. De Zachte Dravik komt op de meest onmogelijke plaatsen zoals Trottoirs, plantsoenen en bermen maar ook op braakliggende gronden en grasland.

 

Zachte Dravik bestrijden:
Zachte Dravik kan je bestrijden middels wieden of schoffelen. 

Zachte Dravik in het gazon:
Zachte Dravik komt in het gazon zelden voor. Alleen in pas ingezaaide gazons kan de Zachte Dravik voorkomen. Geen paniek! De Zachte Dravik kan het maaien niet verdragen waardoor het vanzelf uit uw gazon zal verdwijnen.

<