Wie van grote bloemen houdt en van geel die zal zeker de Doronicum pardalianches in de tuin moeten zetten. Doronicum heeft als Nederlandse naam Voorjaarszonnehoed maar ik hoor regelmatig de namen Voorjaarszonnebloem en Hartbladzonnebloem voorbij komen. Doronicum pardalianches heeft het liefste een losse humusrijke grond en een plaats in de halfschaduw. Wat voor de meeste planten geldt die in de schaduw of halfschaduw willen staan dient de grond ook voor de Doronicum wel goed vochtig te zijn. Doronicum bloeit vanaf eind april tot en met half juli. Houd er rekening mee dat Doronicum soorten vatbaar zijn voor echte meeldauw vooral als de luchtvochtigheid hoog is.

Doronicum_pardalianches_voorjaarzonnehoed_0001 Doronicum_pardalianches_voorjaarzonnehoed_0002 Doronicum_pardalianches_voorjaarzonnehoed_0003

Populaire soorten:

Doronicum pardalianches: Deze Doronicum zal een hoogte bereiken van ongeveer 70cm en heeft zeer grote bloemen met een doorsnee van maar liefst 6,5 cm!
 
Doronicum ‘Miss Mason’: Polvormende makkelijke plant die ongeveer 40cm hoog zal worden.

Doronicum oriëntale: Ook deze Doronicum bereikt een hoogte van ongeveer 40cm waardoor deze ook prima geschikt is voor de kleinere tuinen.

Combineren met:
Hypericum (Hertshooi)
Geranium

Latijnse naam: Doronicum pardalianches Standplaats licht: Halfschaduw
Nederlandse naam: Voorjaarzonnehoed Standplaats vocht: Liefst niet te droog
Plantgroep: Vaste planten Grondsoort: Humusrijk
Bloemkleur: Geel Wintergroen: Nee
Bloei: April/Juli Winterhard: Ja
Planthoogte: 70cm Aantal per M²: 7 tot 9
<