kunstgrasnet

tuinmaximaal.nl

banner_rinagro

Kunstgras-grastapijt.nl

Misschien bent u ook de gelukkige bezitter van een spaghettipompoen, of hebt u er 1 kunnen kopen, maar weet u niet wat u er mee kunt.

Hier volgt wat meer uitleg:

Ze hebben behalve de soort Stripetti niet veel sierwaarde. Om te eten zijn ze juist iets heel aparts.
Een aantal soorten zijn:

Small Wonder, kan groen en oranje gegeten worden
Vegetable Spaghetti
Vermicelli F1
Pasta F1
White Fall F1

Spaghetti_pompoen_0001 Spaghetti_pompoen_0002 Spaghetti_pompoen_0003
Stripetti Gekookte Spaghettipompoen Small Wonder en White Fall F1

Hoe maakt u ze klaar:

• Was ze met schil en al, niet in snijden of prikken. Met schuursponsje gaat dit prima.
• Kook ze een half uur in water zonder zout.
• Intussen maakt u een pastasaus, bv met gehakt, tomaat en uien, wat u gewend bent bij spaghetti.
• Als hij gaar is dwars door midden snijden, en met lepel de zaden eruit halen. Die kunnen ook niet meer gegeten worden.
• Op het bord met een vork de slierten eruit halen, de schil blijft dan heel, dit komt de smaak ten goede.
• Serveer met saus naar wens. Tip: erg lekker en snel klaar met mix voor Hollandse gehaktschotel.

Blijft er vruchtvlees over, bewaar dat dan en gebruik het gekoeld als salade.

Auteur: Lenie van Elshout

Dit artikel verscheen ook op www.pompoenen.com

gerelateerde artikelen