kunstgrasnet

tuinmaximaal.nl

banner_rinagro

Kunstgras-grastapijt.nl

De Hokkaidopompoen die ook wel onder de naam Ekopompoen verkocht wordt is eigenlijk de meest bekende eetpompoen. Een grote voordeel van deze soort is ook het formaat, verkrijgbaar van ½ kilo tot ongeveer 2-3 kilo. De hokkaidopompoen kan met schil en al gegeten worden, even wassen en pitten eruit en kan zo in blokjes gesneden of geraspt gebruikt worden. Gekookt kan het ook in de diepvries bewaard worden, na ontdooien is het dan meteen klaar voor gebruik.

Hokkaido_pompoen_hokkaidopompoen.0001 Hokkaido_pompoen_hokkaidopompoen.0002

Bij heel veel mensen is de pompoen alleen bekend voor soep, en heeft daarbij helaas niet altijd een goede indruk achter gelaten. Vandaar hier een paar zeer gemakkelijke smaakvolle recepten.

Pompoensoep
 
1 kilo pompoen
1 liter bouillon
1 prei en 2 uien [ of alleen uien]
klontje boter
[ zure ] room
evt. geraspte kaas
tijm. peper en zout en peterselie
1 kopje geraspt vruchtvlees bewaren voor onderstaand brood.
Bereiding

Verwijder pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Een gave pompoen hoeft niet geschild te worden. Kook de pompoen gaar in de bouillon, en pureer de pompoen. Maak prei / ui schoon en snijd deze in dunne ringen.Smelt de boter in een pan en fruit de prei of ui heel even en voeg wat peper toe. Doe het daarna bij de pompoen. Breng de soep weer aan de kook, voeg tijm toe, 5 min. op een laag vuur doorwarmen. En lekker pittig maken met peper (en zout). Doe voor het opdienen in elke kom een beetje zure room. Bestrooi met fijngeknipte peterselie en kaas.

Serveer met onderstaand brood.

Pompoenbrood

1 pak witte broodmix, 1 kopje geraspte pompoen, zakje oude geraspte kaas, en 2 eetlepels gebakken uitjes (uit potje)

Bereiding

Maak het deeg volgens beschrijving op het pak.
Voeg de geraspte pompoen en de uitjes toe, goed laten rijzen.
Kaas erop en bakken volgens beschrijving.

Heerlijk bij bovenstaande soep.

En dan kan er eigenlijk 1 ding niet ontbreken.

Hokkaido_pompoen_hokkaidopompoen.0003Pompoen Milkshake

Voor 4 glazen:
1 kopje geraspt vruchtvlees [ blokjes mag maar geraspt is eerder gaar]
400 cc melk
4 bolletjes roomijs
1 zakje vanille suiker.

Bereiding

Voorbereiding: het vruchtvlees even koken in een bodempje water, +/- 5-10 minuten en af laten koelen, het is handig om dit enkele uren van tevoren te doen. Doe alles in een blender of keukenmachine en pureer het tot een lekkere, romige milkshake.

Auteur: Lenie van Elshout

Dit artikel verscheen ook op www.pompoenen.com

gerelateerde artikelen