De Anaphalis triplinervis met zijn mooie Nederlandse naam Siberische edelweiss is een plant die bij de tuinen van nu (2007) goed past. Hoewel de kleurrijke tuinen snel in opkomst zijn leggen we op dit moment nog veel tuinen aan met zwart en grijstinten. De Anaphalis sluit hier met zijn grijze blad goed op aan. Het blad is zowel aan de boven als aan de onderkant grijs en je kan duidelijk 3 nerven over het blad zien lopen wat de tweede naam triplinervis direct verklaard. De Anaphalis triplinervis is een makkelijke plant die het goed doet in de volle zon of in de lichte schaduw. Niet alleen het blad van de Siberische edelweiss is een sierwaarde want de plant bloeit, met stroachtige bloemen, ook nog eens langdurig. De bloemkleur is wit met een geel hartje. Het blad van de Anaphalis triplinervis is zowel aan de onderkant als aan de bovenkant behaard. Verwar de Anaphalis triplinervis niet met de woekerende soort Anaphalis margaritacea die je kan herkennen aan het lancetvormige blad.

Anaphalis_triplinervis_siberische_edelweiss_0001 Anaphalis_triplinervis_siberische_edelweiss_0002 Anaphalis_triplinervis_siberische_edelweiss_0003

Aandachtspunt:
Zorg ervoor dat deze plant zeker in het najaar en de winter in een niet te natte grond staat.

Vermeerderen:
Anaphalis triplinervis laat zich in het najaar of voorjaar goed vermeerderen middels scheuren/delen.

Droogbloem:
De Anaphalis triplinervis is prima geschikt om een droogbloemen boeket van te maken. Pluk de bloemen direct na het opengaan en hang ze op zijn kop op een luchtige plaats.

Combineren met: 
Ajuga Reptans (Kruipend Zenegroen)
Anemone Hybrida (Herfst Anemoon)
Ruta Graveolens (Wijnruit)

Latijnse naam: Anaphalis triplinervis Standplaats licht: Zon/halfschaduw
Nederlandse naam: Siberische edelweiss Standplaats vocht: Droog
Plantgroep: Vaste planten Grondsoort: Geen voorkeur
Bloemkleur: Wit Wintergroen: Nee
Bloei: Juli/september Winterhard: Ja
Planthoogte: 35cm Aantal per M²: 9 tot 11
<