Tuinartikelen kopen op internet:

Tuinartikelen kopen op internet is eenvoudig en vaak goedkoper dan in de reguliere winkels. Toch is het kopen van tuinartikelen op internet anders dan het kopen van bijvoorbeeld een televisie. Zeker als we met levend materiaal te maken hebben zoals planten. Iedere plant is namelijk anders van vorm en kwaliteit. Het is dan ook uitermate belangrijk om voordat je iets op internet besteld te kijken of de webwinkelier betrouwbaar is. Er zijn een aantal makkelijke manieren om hier achter te komen.

1. Voordat je een tuinartikel op internet koopt toets je de naam van de webwinkel in een zoekmachine in. Bijvoorbeeld in Google. Soms is het handig om de naam van de winkel op te geven in combinatie met bijvoorbeeld het woord ervaringen. Bekijk nu in de resultaten of hier veel negatieve reacties naar boven komen.

2. Je kan ook naar een site surfen waar men reacties en ervaringen over webwinkels kan uitwisselen. Laat je niet bij het eerste negatieve bericht beïnvloeden maar zie dit wel als een reden nog eens goed op internet te zoeken of er genoeg positieve ervaringen zijn. Onthoud dat men veel sneller een negatieve ervaring zal plaatsen over een winkel dan een positieve ervaring.

3.Kijk op de webwinkel of deze onderstaande informatie bevat:
KVK nummer (nummer van de kamer van koophandel)
BTW nummer (Nummer van de belastingdienst)
Adresgegevens incl. bezoekadres
Vast telefoonnummer (bel voordat je iets koopt eens op om te kijken of deze opgenomen wordt)
Klantenservice
Verkoopvoorwaarden

4. Kijk of de webwinkel is aangesloten bij een onafhankelijke geschillencommissie.

5. Reacties op de site van de verkopende webwinkel zeggen mij persoonlijk niet zo veel. De webwinkel kan in het ergste geval deze zelf geschreven hebben of alleen de positieve op de site laten staan.

6. Als de bestelde tuinmaterialen afgeleverd worden controleer deze dan grondig. Pak alles uit voordat je een handtekening zet op de afleverbon. Indien dit niet geaccepteerd word door de bezorgdienst maak dan een aantekening op de afleverbon dat de materialen niet gecontroleerd mochten worden op eventuele gebreken of stuur de tuinmaterialen retour.


<