Tuinaanleg

Bedenk van te voren goed wat voor wensen je hebt met betrekking tot tuinaanleg. Dit is makkelijk wanneer je de tuin zelf aan gaat leggen, maar ook zeker wanneer er een hovenier ingeschakeld wordt. Een belangrijke overweging zullen de kosten van een hovenier zijn. Voor ieder budget zijn er mogelijkheden om een tuin naar wens aan te laten leggen. Krijg inzicht wat een hovenier kost bij jou in de regio. Dit is natuurlijk een goed alternatief op het moment dat je zelf geen groene vingers heb. Is het klussen in de tuin een hobby, neem dan snel hieronder een kijkje en doe inspiratie op.

 • Tuinkalender   ( 6 Articles )
  tuinkalenderIedere maand zijn er bepaalde werkzaamheden die je in de tuin mag of juist liever niet moet uitvoeren. Wij begrijpen dat het voor een leek erg lastig is om te weten wanneer je nu wat mag en kan doen en wat de beste tijden zijn om je tuin aan te leggen, tuinonderhoud te plegen, planten te vermeerderen en je gazon te onderhouden. Voor diegene die nog niet zo ervaren zijn met het tuinieren heeft Online tuinieren de tuinkalender geschreven wat een goede leidraad is van de meest voorkomende tuinklussen. Tevens gebruiken de ervaren tuinliefhebbers de tuinkalender als geheugensteuntje. Heb je specifieke tuinvragen stel deze dan op ons tuinforum.
 • Aanleg beplanting   ( 6 Articles )

  Tuinaanleg_beplanting_0001


 • Coniferen planten   ( 1 Article )
  conifeer
  Een volle en dichte coniferen haag planten? Belangrijk is het om te weten dat u doorgaans 2,5 conifeer per meter plant. Dus voor een volle en dichte haag van 10 meter lang heeft u 25 coniferen nodig.


 • Grind   ( 1 Article )

  GrindEen oprit of erf met grind aanleggen is zeer eenvoudig. Wel zijn er een paar belangrijke aandachtspunten. Als u deze volgt, bent u verzekerd van een mooie en onderhoudsarme oprit die jarenlang meegaat! • Aanleg gazon   ( 4 Articles )

  Tuinaanleg_gazon_0003

  Een goede voorbereiding is essentieel bij de aanleg van uw gazon. Maak voor het leggen van uw graszoden de ondergrond goed los. Dit zodat de wortels van uw graszoden makkelijk kunnen pakken met de ondergrond. Voor het leggen van uw graszoden adviseren wij de bovenste 10 cm van de ondergrond te vermengen met een laagje compost of bemeste tuinaarde. Dit bevorderd de wortelgroei van uw graszoden. Leg vervolgens de graszoden strak tegen elkaar aan. Na het leggen van de graszoden geeft u zoveel water dat de zoden door en door nat zijn.

 • Tuinverzekering   ( 1 Article )
  Informatie over het verzekeren van uw tuin.
 • Grondwerk   ( 2 Articles )
  Tuinaanleg_grondwerk_0004
 • Houtconstructies   ( 4 Articles )

  Tuinaanleg_houtconstructies_0005

 • Aanleg Tuinverlichting   ( 6 Articles )
  Tuinaanleg_verlichting_0006
 • Vijvers   ( 3 Articles )
  Tuinaanleg_vijvers_0007Men heeft nog altijd veel vragen over vijvers. Niet alleen over vijveronderhoud, vijveraanleg en vijverplanten maar ook over vijversoorten en vissen. Onderstaand hebben we alvast een aantal artikels geplaatst waarin je veel informatie kan vinden over alle soorten tuinvijvers. Natuurlijk kan het zijn dat jouw specifieke vijvervraagvraag nog niet te vinden is in één van onze vijverartikels. Kijk in dat geval eens op het tuinforum waar al diverse vijvervragen beantwoord zijn. Staat jouw vraag er niet bij stel deze dan gewoon we beantwoorden ze graag.
 • Haakse hoek / 3-4-5 steek   ( 2 Articles )
  tuin_haakse_hoekEen tuinpad die niet haaks op de woning ligt of een vijver die niet parallel loopt met de border we hebben het allemaal wel eens gezien. Als de tuin niet haaks is uitgezet dan zal je hier iedere dag mee geconfronteerd worden. Haaks uitzetten is erg belangrijk als je de tuin gaat aanleggen. Meten is weten! Maar hoe ga je nu ter werk als je niets om te meten hebt? Wel er zijn meerdere manieren om de tuin zonder een haakse hoek of bouwhaak toch exact haaks uit te zetten en als je vaker dingen haaks wilt uitzetten dan maak je gewoon zelf een haakse hoek!
 • Tuin Berekeningen   ( 2 Articles )
  tuin_berekeningenAlvorens je de tuin gaat aanleggen is het verstandig een goed tuinontwerp te maken. Aan de hand van een tuinontwerp op schaal kan je de benodigde materialen berekenen die nodig zijn om de tuin aan te leggen. Op deze manier kan je een goed inzicht krijgen in de kosten die de tuinaanleg met zich meebrengt. Maar hoe bereken je nu hoeveel zand je voor onder het terras nodig hebt. Of hoeveel stenen je nodig hebt voor een rond terras. Voor de meeste berekeningen zijn handige formules waardoor het berekenen kinderspel wordt. Heb je zelf handige formules of kan je hier niet vinden wat je zoekt kijk dan eens op het tuinforum.
 • Aanleg bestrating   ( 11 Articles )
  Tuinaanleg_bestrating_0002Sierbestrating is één van de eerste dingen die men aanpakt bij het aanschaffen van een nieuwe woning. Of het nu de aanleg van een terras, oprit of gewoon een tuinpad betreft, op bestrating wordt maar zelden bezuinigd. Het aanleggen van een mooi stukje sierbestrating is geen klus die je zomaar even doet. Er komt heel wat kennis om de hoek kijken om dit goed uit te voeren. In onderstaande artikelen geven we heel veel bestratings tips duidelijk geschreven en vaak aangevuld met foto’s en illustraties.