Tuinideeen

Tuinideeën dat is de rubriek die miste op de oude website zoals een recente poll uitgewezen heeft. Maar liefst 21023 mensen stemden voor een rubriek waar nieuwe, onbekende en of handige tuinproducten uitvoerig besproken worden. De boodschap is duidelijke en zoals je ziet is de categorie inmiddels aangemaakt. Het hele team van Onlinetuinieren.nl is momenteel druk met het testen van deze nieuwe website en zal daarna snel starten met het schrijven van artikelen voor de rubriek tuinideeën. Nog heel even geduld dus.........

Heb je zelf leuke ideeën voor deze nieuwe rubriek schroom dan niet contact op te nemen met de redactie van Onlinetuinieren.nl of laat hieronder een reactie achter.

serre aanschaffenAls je twijfelt of je zult een serre aanschaffen, dan geven wij je hier alvast de vijf voornaamste voordelen van zo'n investering. Hopelijk kan het je helpen met je beslissing.

1. Duurzaamheid
Toegegeven, dit eerste voordeel is misschien iets minder bekend, maar het wordt wel belangrijker bij een serre aanschaffen. Bij een correcte installatie (aan de noordzijde van je gebouw) kan een serre je immers heel wat geld besparen qua airconditioning en aanverwanten. Ook pergola's of zonneschermen kunnen dit effect hebben. Over het algemeen wordt de winst in deze ingeschat op zo'n 40% van je totale energiefactuur. De veranda weet dan ook als geen ander zijn cool te bewaren. En zolang je huis koel is, moet je het niet verkoelen.

Read more...

TuinkamerOoit verstonden we onder een tuinkamer een opdeling van de tuin of het terras in gedeelten. Zo kon je meerdere tuinstijlen in een tuin verwerken en creëerde je intieme tête-à-tête hofjes. Vandaag de dag wordt er iets anders mee bedoeld. Het is nog steeds een kamervormige ruimte in de tuin, dat wel. Alleen steeds vaker afgesloten met een (semi)transparante overkapping, dito zijwanden en soms zelfs een glazen schuifwand met toegangsdeur. Hoe maak je nu een mooie tuinkamer waar je jarenlang plezier van hebt?Ooit verstonden we onder een tuinkamer een opdeling van de tuin of het terras in gedeelten. Zo kon je meerdere tuinstijlen in een tuin verwerken en creëerde je intieme tête-à-tête hofjes. Vandaag de dag wordt er iets anders mee bedoeld. Het is nog steeds een kamervormige ruimte in de tuin, dat wel. Alleen steeds vaker afgesloten met een (semi)transparante overkapping, dito zijwanden en soms zelfs een glazen schuifwand met toegangsdeur. Hoe maak je nu een mooie tuinkamer waar je jarenlang plezier van hebt?

Read more...

bloembakken_zelf_makenWe hebben een beetje creativiteit en hypertufa nodig.....Hypertufa hoor ik u denken wat is dat? Hypertufa is een mengsel van Portland cement, zand, water, turf en perliet. Meng het geheel in de klassieke mengverhouding van cement. Voor de duidelijkheid neem 3 delen portland, 4 delen turf en 5 delen perliet. Voeg hieraan toe water en een beetje zand..........

Read more...

Afval.nl – online afvalcontainer hurenBestellen bouwcontainers voor uw (tuin)afval via internet een succes
Containers bestellen, ophalen of omwisselen? Makkelijk via Afval.nl.

ALKMAAR - Afval.nl is dé webwinkel voor het verhuren van bouwcontainers in heel Nederland. Afval.nl is opgericht om de soorten containers en afvalstromen inzichtelijk te maken en dit te combineren met het plaatsen van een online bestelling. En met succes! 4500 klanten gingen u al voor.

Read more...

Tuingereedschap_schoonmakenTuingereedschap schoonmaken en onderhouden

Het voorjaar is begonnen en het tuingereedschap wordt weer tevoorschijn gehaald. Goed en scherp tuingereedschap verlichten het toch zware tuinwerk aanzienlijk. Ook is scherp tuingereedschap beter voor de planten daar je met een scherpe snoeischaar een veel mooiere snoeiwont maakt als met een botte. Om dit gereedschap in goede conditie te houden geven we onderstaand een aantal tips.

Read more...