bloembakken_zelf_makenWe hebben een beetje creativiteit en hypertufa nodig.....Hypertufa hoor ik u denken wat is dat? Hypertufa is een mengsel van Portland cement, zand, water, turf en perliet. Meng het geheel in de klassieke mengverhouding van cement. Voor de duidelijkheid neem 3 delen portland, 4 delen turf en 5 delen perliet. Voeg hieraan toe water en een beetje zand..........

Indien het mengsel dikker moet worden voeg je wat zand toe en indien het mengsel te dik is voeg je wat water toe. meng het geheel totdat er een makkelijk maar stevig mengel is ontstaan. Om een bloembak te maken neem je als mal bijvoorbeeld twee kartonnen dozen van een verschillend formaat. Zet de kleine kartonnen doos in de grote en vul de rand met het mengsel. Om beeld te krijgen bij deze werkwijze staan hier wat foto's en onderaan wat video filmpjes!. Laat je creativiteit de vrije loop en de foto's zijn meer dan welkom!

Bloembakken en tuinornamenten van Hypertufa zijn goedkoop, licht van gewicht, sterk, bestand tegen zeer strenge winters (Tot -30 graden C) en te maken in iedere gewenste vorm.

<