BladluizenBladluizen op uw planten kunnen een aanzienlijke schade aanrichten. Voor het bestrijden van bladluizen zijn vele chemische middelen te koop welke ik persoonlijk niet graag gebruik daar deze schade aan de natuur kunnen aanrichten. Maar niet alleen de chemische middelen om bladluizen te bestrijden kunnen schade toebrengen ook de huis tuin en keuken middeltjes zijn niet altijd even onschuldig als wordt gedacht. Neem als voorbeeld het overbekende huis tuin en keukenmiddeltje waar een oplossing van groene zeep en spiritus u van de bladluizen af zou helpen. Toegegeven als u dit overvloedig gebruikt zal de bladluis in sommige gevallen verdwijnen maar de plant en bodem lopen hierdoor eveneens schade op. Onlinetuinieren heeft twee meer effectieve en onschadelijke huis tuin en keukenmiddeltjes om van de schadelijke bladluizen af te komen.

Brandnetels tegen bladluizen:

Zoals de titel doet vermoeden hebben we brandnetels nodig. Brandnetels kan je als onervaren tuinier het beste aanpakken met voldoende dikke tuinhandschoenen om het prikkende gevoel en bultjes tegen te gaan. Doorgewinterde tuinders weten vast dat wanneer je brandnetels van beneden naar boven aanpakt deze niet zullen prikken. Daarbij is het een feit dat je na verloop van tijd steeds minder last hebt van de brandnetels, je wordt immuun. Kook een bos brandnetel bladeren ongeveer een kwartier in ruim water. Giet de pan af met een vergiet of zeef en vang het water op in een andere pan. Los hierin een eetlepel groene zeep op. Hierna dien je het extract te verdunnen met schoon water. Voeg voor 1 liter extract 5 liter water toe. Na het afkoelen is het klaar voor gebruik om te verspuiten in bijvoorbeeld een plantenspuit of rugspuit..

Vlierblad tegen bladluizen:

Ook met de bladeren van een vlier kan je een goed extract maken tegen bladluizen. De werkwijze is gelijk aan die van de brandnetel met uitzondering van de kookduur. Vlierbladeren moeten ongeveer 30 minuten koken voordat het extract klaar is.

TIP: Gebruik een voldoende fijne zeef om te voorkomen dat de plantenspuit of rugspuit verstopt raakt.

<