TuinkamerOoit verstonden we onder een tuinkamer een opdeling van de tuin of het terras in gedeelten. Zo kon je meerdere tuinstijlen in een tuin verwerken en creëerde je intieme tête-à-tête hofjes. Vandaag de dag wordt er iets anders mee bedoeld. Het is nog steeds een kamervormige ruimte in de tuin, dat wel. Alleen steeds vaker afgesloten met een (semi)transparante overkapping, dito zijwanden en soms zelfs een glazen schuifwand met toegangsdeur. Hoe maak je nu een mooie tuinkamer waar je jarenlang plezier van hebt?Ooit verstonden we onder een tuinkamer een opdeling van de tuin of het terras in gedeelten. Zo kon je meerdere tuinstijlen in een tuin verwerken en creëerde je intieme tête-à-tête hofjes. Vandaag de dag wordt er iets anders mee bedoeld. Het is nog steeds een kamervormige ruimte in de tuin, dat wel. Alleen steeds vaker afgesloten met een (semi)transparante overkapping, dito zijwanden en soms zelfs een glazen schuifwand met toegangsdeur. Hoe maak je nu een mooie tuinkamer waar je jarenlang plezier van hebt?

 

 

 

Tips voor een mooie tuinkamerTips voor een mooie tuinkamer

Tip 1: Komt de kamer aan de woning kies dan voor een materiaalsoort of kleur die terugkomt aan de woning. Plaats je hem solitair in de tuin of aan een tuinhuis zorg dan dat de stijl en opbouw bij de tuin past.

Tip 2: Hou rekening met de zonnestand en de wind. Neem zo nodig zonwering of kies voor polykarbonaatplaten. Zorg dat je 's winters uit de wind kunt zitten maar als het warm is kan doorluchten.

Tip 3: Maak het jezelf gemakkelijk en neem onderhoudsvrij materiaal. Aluminium, kunststof of geolied hardhout.

Tip 4: Laat er tijdens de bouw al elektriciteit naar aanleggen. Ook al heb je misschien nu niet het idee er een terrasverwarmer te hangen, het kan er maar vast liggen. Ook altijd makkelijk voor verlichting, een elektrische tafelgrill of laptop.

Tip 5: Een houten vlonder geeft een huiselijkere aanblik en is warmer aan je voeten. Kan heel simpel over de bestaande bestrating worden gelegd en je maakt direct onderscheid met het 'buitenterras'.

Tip 6: Maak het net zo gezellig als je in een normale kamer zou doen. Zet wat hoge kuipplanten neer, misschien zelfs een olijfboompje en werk met mooie sfeerverlichting. Dat kunnen kaarsen, olielampen maar ook lichtjes op zonnecellen zijn.

Tip 7: Zet er een fijne grote tafel in waaraan gegeten en/of gewerkt kan worden en zorg voor comfortabele stoelen waarin je ook ontspannen een wijntje drinkt.

Tip 8: Breng niet hinderlijke verlichting in de tuin aan zodat je 's avonds niet op een naargeestig donker vlak zit te kijken.

<