serre aanschaffenAls je twijfelt of je zult een serre aanschaffen, dan geven wij je hier alvast de vijf voornaamste voordelen van zo'n investering. Hopelijk kan het je helpen met je beslissing.

1. Duurzaamheid
Toegegeven, dit eerste voordeel is misschien iets minder bekend, maar het wordt wel belangrijker bij een serre aanschaffen. Bij een correcte installatie (aan de noordzijde van je gebouw) kan een serre je immers heel wat geld besparen qua airconditioning en aanverwanten. Ook pergola's of zonneschermen kunnen dit effect hebben. Over het algemeen wordt de winst in deze ingeschat op zo'n 40% van je totale energiefactuur. De veranda weet dan ook als geen ander zijn cool te bewaren. En zolang je huis koel is, moet je het niet verkoelen.

 

 

2. Esthetiek
Voor velen gaat er niets boven de charme van de serre. Zo'n mooie, transparante constructie ademt gewoon gezelligheid uit en nodigt je gasten als vanzelf uit voor een fris drankje. Moderne serres zijn bovendien vaak ook nog eens een toonbeeld van stijl en elegantie. What's not to like?

3. Entertainment
De serre is het perfecte doorgeefluik tussen binnen en buiten, tussen je tuin en je leefruimte. Bij veel families is het dan ook traditie om tuinfeesten in en rond de veranda te laten gebeuren. Het is bij uitstek een plek van ontmoeting.

4. Meerwaarde
Wanneer makelaars en toekomstige kopers de waarde van je huis gaan inschatten, is de serre een van die aanhorigheden die de prijs van je eigendom doet stijgen. Schattingen gaan hier snel richting € 17500,- ($ 20000,-). De serre geeft je woning immers niet enkel een gezelligere, meer complete uitstraling; hij doet in veel gevallen ook gewoon dienst als extra kamer.

5. Ruimte
Deze laatste opmerking brengt ons meteen ook bij het laatste, misschien wel meest voor de hand liggende voordeel: extra ruimte. Het gezinsleven is heerlijk, maar, zeker eens de kinderen groter worden, heb je dan wel wat ruimte nodig. De serre kan hiertoe bijdragen. De surplus aan ruimte die zo geboden wordt, zorgt ervoor dat samenwonen altijd even aangenaam blijft.

<