Tuinmaterialen

Wat zijn nu de beste tuinmaterialen om te gebruiken bij de aanleg van uit tuin en welke handige tuinmaterialen zijn er te koop bij uw lokale tuincentrum.

Grind is een bekend en veelgebruikt materiaal voor in de tuin. Het komt in veel verschillende soorten, vormen en kleuren voor en kent hierdoor ontelbaar veel toepassingen! Het is ideaal als siersplit, als bodembedekking of als verharding op de oprit.

Read more...

Het voorjaar is een uitstekende tijd om de populaire Hedera te planten. Hedera misschien wel beter bekend als Klimop wordt steeds vaker als groenblijvende afscheiding toegepast. De reden hiervoor is dat deze planten snel groeien, minder ruimte innemen dan een haag, in de winter groen blijven en weinig onderhoud vragen. De planten worden doorgaans aangeplant tegen gaas of bouwstaal matten die gemonteerd zijn aan houten palen. De meest gebruikte soort klimop voor deze toepassing is de Hedera hibernica. Voor iedere lezer van Onlinetuinieren.nl heeft de online webshop www.klimop-hedera.nl een wel heel speciale aanbieding gemaakt.

Read more...

Anti worteldoek is geweven uit zwart plastic. Het heeft als voordeel dat het wel water maar geen licht en wortelgroei doorlaat. Anti worteldoek is op een rol verkrijgbaar in verschillende breedtes.

Read more...

Impregneren of verduurzamen is het preventief behandelen van hout met chemische hout verduurzaammiddelen (biocide). Dit wordt gedaan om de duurzaamheid van het hout te verlengen.

Read more...

Bij de term hardhout denk je al gauw aan tropisch hardhout. Er zijn echter ook Europese hardhoutsoorten te verkrijgen. Hardhout in de tuin wordt vooral gebruikt voor brugdekdelen (vlonderplanken), beschoeiing, tuinschermen en meubilair.

Read more...