Tuinonderhoud

 • Tuinonderhoud tuinplanten   ( 6 Articles )
  Tuinonderhoud_beplanting_0001Over beplanting worden wel de meeste vragen gesteld op tuingebied. Wij hebben onderstaand een aantal artikelen over beplanting in het algemeen geschreven. We behandelen zaken als het scheuren, afleggen en stekken van beplanting e.e.a. vaak toegelicht met foto’s en filmpjes. Indien je een specifieke vraag hebt over beplanting of vermeerderen van beplanting kan je ook terecht op ons tuinforum waar diverse vragen over beplanting reeds beantwoord zijn. Indien jouw specifieke vraag hier niet bijstaat stel deze dan gerust op het tuinforum.
 • Gazon   ( 3 Articles )
  Een belangrijk aspect bij het >onderhouden van uw gazon is het bijtijds voldoende voeding geven. Uw gras behoudt dan zijn mooie groene kleur en voldoende stevigheid. De voeding voor uw gazon dient voldoende stikstof te bevatten. Verder is het belangrijk uw gazon regelmatig te maaien en te sproeien. In het voorjaar en zomer is het raadzaam 1 à 2 keer per week te maaien. In droge tijden is het voldoende om 1 keer per week te sproeien. Bij voorkeur 's avonds laat een grotere hoeveelheid water. Verticuteren, ofwel het uitkammen van de grasmat, is één keer per jaar genoeg.
 • Onkruidbestrijding   ( 4 Articles )

  Tuinonderhoud_onkruidbestrijding_0003

  De meeste hardnekkige onkruiden komen voor in oudere gazonnen. Onkruid komt vaak voor uit zaden welke door de wind worden meegenomen. De beste manier om onkruid te bestrijden is om snel te handelen. Zodra u onkruid tevoorschijn ziet komen deze onkruiden direct verwijderen door ze uit te steken. Belangrijk is het om dit zeer voorzichtig te doen zodat uw gazon niet beschadigd. Het bijtijds maaien en sproeien van uw gazon vermindert aanzienlijk de kans op onkruid. Tevens is het belangrijk uw gazon te voeden met een organische meststof. Bij voorkeur 2 keer per jaar.
 • Snoeien   ( 10 Articles )
  Tuinonderhoud_snoeien_0004Snoeien is een vak! Tenminste als je van alle planten weet hoe en wanneer je deze moet snoeien. De meeste mensen hebben niet al te veel planten in de tuin waardoor het vrij eenvoudig is het snoeien van de aanwezige planten in je eigen tuin te leren. Dat er veel interesse is over snoeien hebben we gemerkt toen we de snoeikalender online gezet hebben. Binnen 5 dagen was dit artikel maar liefst 8349 keer geraadpleegd. Inmiddels hebben we hieronder diverse artikels over het snoeien geschreven en hopen dat je kan vinden waarna je op zoek bent. Indien jouw snoeivraag niet beantwoord wordt in onderstaande artikels bezoek dan een het tuinforum. Op het tuinforum zijn diverse snoeivragen reeds beantwoord en wie weet staat daar jouw vraag ook wel tussen. Is dit niet het geval kan je al je vragen over snoeien daar stellen.
 • Vijveronderhoud   ( 7 Articles )
  Tuinonderhoud_vijveronderhoud_0006