Als je je terras klaar wilt maken voor de lente dan zou je ervoor kunnen kiezen om met behulp van prototyping nep planten te ontwerpen. Vervolgens kun je dit produceren. Een 3D print laten maken van je ontwerp is dan zeker een goede keuze. Nadat je de plant hebt binnengekregen kun je het plaatsen op het terras. Het grote voordeel hiervan is dat het geen last zal hebben van de vorst. Heb je toch liever echte planten? Kies dan voor de onderstaande exemplaren om je terras op te vrolijken waardoor je klaar zult zijn voor de lente.


Bloeiende planten

Zo kun je ervoor kiezen om viooltjes te kopen, hier heeft de vorst weinig tegenin te brengen. Bovendien zijn viooltjes echte bloeikampioenen. De uitgebloeide bloemen kun je afknippen waarna de plant zal bloeien tot de zomer. Daarnaast kun je ook kiezen voor madeliefjes, die verkrijgbaar zijn in diverse kleuren. Hierdoor zijn ze eenvoudig te combineren met andere planten. Je moet madeliefjes niet te veel water geven en ook hierbij geldt dat de uitgebloeide bloemen verwijderd moeten worden, net zoals de gele blaadjes. Een andere topper is de sleutelbloem. De Primula, zoals het ook wel heet, kun je kopen in het paars, geel, rood, roze of wit. Dit zal de kleur van de bloemblaadjes zijn, terwijl het hart van de sleutelbloem natuurlijk geel is. Het is bovendien zelfs mogelijk om een Primula te kopen die meerdere kleuren heeft. Wildemanskruid mag bovendien niet ontbreken, wat zal bloeien van april tot mei. Dit levert witte, rode, roze, en violetblauwe bloemen op.

Echte lentebloeiers
Daarnaast is het ook mogelijk om de voorjaarsmargriet een plekje te geven op je terras. Dit zal van april tot mei mooie gele bloemetjes dragen. Het blijft trouwens wel liever uit de volle zon. De Helleborus orientalis hoort bovendien thuis op een terras in de lente. Dit exemplaar is verkrijgbaar in diverse kleuren: rood, wit, paars, roze, ga zo maar door. Wil je meerdere kleuren? Dan heb je geluk, er zijn namelijk varianten in vele kleuren. De Helleborus orientalis zal van februari tot maar liefst april bloeien. Deze bloem zal bovendien zonder moeite vorst overleven, dus het zal het ook in de winter goed doen. Hierdoor zal je terras ook tijdens de koude maanden er alsnog vrolijk uitzien, wat volledig te danken is aan de Helleborus orientalis. Het wordt trouwens ook wel lenteroos genoemd.

<